کتاب خواندن را با چه کتابی شروع کنیم؟
برای خیلی ها خواندن کتاب خیلی سخت و حوصله سر بر است اما برای خیلی دیگر نه. حتما شما نیز افراد بسیاری را دیده اید که تصمیم می گیرند کتابی را مطالعه کنند و خیلی زود خسته و بعد از مدتی منصرف می شوند. این اتفاق دلایل متعددی دارد اما لازم است بدانید که درست مطالعه کردن و نحوه شروع کتابخوانی خودش یک هنر و مهارت می خواهد. اگر مهارت لازم باشد مطمئنا مطالعه لذتبخش است. ممکن است کتاب خیلی جذاب و مناسب باشد اما برای شروع گزینه خوبی نباشد. کتاب باید برای ما ایرانی ها جذاب باشد و برای شروع کم حجم و جذاب باشد و در عین حال آموزنده هم باشد. البته در این شرایط اقتصادی گزینه ارزان بودن هم باید به موارد اضافه کرد. اگر کتاب اصطلاحات پیچیده داشته باشد یا سبک نگارشی خاصی داشته باشد، سریعا از خواندن آن منصرف خواهید شد.
اول باید ژانر مورد علاقه تان را پیدا کنید و نویسنده محبوبتان را از میان نظرات خواننده ها بشناسید. برای شروع توصیه می کنیم که سراغ رمان هایی کلاسیک بروید، کتابهایی که در قرن 18 و 19 میلادی نوشته شده اند و خیلی ساده، کوتاه و زیبا پیش می روند. بعد از خواندن این آثار، خواندن کتاب های فلسفی، که مغز را درگیر کند و خواندنش برای هر ایرانی لازم است را پیشنهاد می کنیم.
کتاب را چطور انتخاب کنم؟
ممکن است بپرسید کتابی که هرگز ندیده ام و نخوانده ام را چطور انتخاب کنم و از کجا بفهمم مناسب است یا نه. در این قسمت نکاتی را به شما گوشزد می کنیم تا شما را در انتخاب کتاب مناسب راهنمایی کرده باشیم.
1. ابتدا پشت جلد و مقدمه آن را بخوانید. نویسندگان بخش مهم و اساسی پیام اثرشان را در این دو قسمت قرار می دهند. ببینید با آنها ارتباط برقرار می کنید یا نه.
2. فهرست را تیتروار ببینید. اگر با توجه به اسم کتاب متوجه نشدید که موضوع کتاب چیست، فهرست و رده بندی موضوعی کتاب به شما کمک قابل توجهی می کند.
3. نام نویسنده و مترجم اصلی ترین مشخصه انتخاب کتاب برای شما باشد. اگر آنها را می شناسید در انتخاب کتاب درنگ نکنید.
4. در آخر برای اینکه ببینید متن کتاب روان و جذاب هست یا نه، به صورت اتفاقی چند صفحه از آن را مطالعه کنید که ببینید آیا شما را جذب می کند یا نه.
در ادامه کتابهایی که از نظر عموم برای شروع مناسب هستند را به شما معرفی می کنیم. این کتاب ها جزو پر تیراژترین کتاب های جهان هستند و برای شروع کتابخوانی در یک آخر هفته مناسب هستند. حجم متعادلی دارند و عمدتا جزو صد کتاب برتر دنیا می باشند که در زمان کوتاهی هم تمام می شوند.
1- مردی به نام اوه، کتابی به قلم نویسنده برجسته سوئدی فردریک بکمن است که لحنی طنز و بامزه دارد ولی در عین حال داستانی تراژیک و غمناک محسوب می شود.
این کتاب داستان زندگی مردی میانسال 59 ساله است که از محل کارش اخراج شده و به علت فوت همسرش به انسانی خشن و بداخلاق تبدیل شده است. این کتاب به 30 زبان ترجمه شده و یک فیلم سینمایی هم از آن ساخته شده است.
2- شازده کوچولو، نوشته آنتوان دوسنت اگزوپری یکی از مهم ترین کتاب های فلسفی جهان است که در قالب داستان روایت می شود. شخصیت اصلی داستان یک کودک است که از سیارکی به روی زمین آمده است و همواره پرسش هایی ذهنش را مشغول کرده است و آنها را مطرح می کند.
3- 1984، این کتاب نوشته جورج اورول یک کتاب زیبا برای شروع کتابخوانی ست. لحن ساده و روانی دارد و موضوع آن هم جذاب است. نویسنده در این کتاب به معرفی یک نظام با آرمان شهری می پردازد که در آن زندگی همه مردم تحت کنترل و نظارت یک دستگاه مرکزی ست و هیچ گونه حریم شخصی وجود ندارد. این نویسنده کتاب قلعه حیوانات را نیز نگاشته است.
4- رنج های ورتر جوان، این کتاب توسط گوته نویسنده و اندیشمند بزرگ آلمانی نوشته شده و نویسنده در این کتاب سعی می کند با نوعی کهنه اندیشی مبارزه کند. این کتاب، یک داستان عاشقانه است که در آن جوانی عاشق پیشه، دلباخته زنی شده که نامزد دارد و از این بابت احساس گناه می کند و در کشاکش حس عشق و گناه، اتفاقات بدی رقم می خورد.
5- کیمیاگر، این کتاب به قلم پائولو کوئیلو، داستان چوپانی را روایت می کند که به رویای گنجی بزرگ گله خود را رها می کند و سفری پرماجرا را شروع می کند. متن بسیار روان و جذابی دارد که شما را تا آخر کتاب مجذوب خود می کند.6- ماهی سیاه کوچولو، صمد بهرنگی. یک کتاب ایرانی، خیلی کوتاه و روان که روایت یک بچه ماهی است که برخلاف سایر بچه ماهی ها دوست ندارد تنها در جایی که زندگی میکند محدود باشد. او رویای سفر کردن به دوردست ها و دیدن سایر ماهی ها را دارد. این اثر بهرنگی جزو 5 کتاب برتر ایرانی است که وی توانسته معنای آزادی و آزادگی را به تصویر بکشد.
حالا که کتاب را انتخاب کردید برای بهبود کیفیت مطالعه این ها را هم جدی بگیرید.
1. کتابخوانی در تختخواب کیفیت مطلوبی را برای ما ارائه نمی کند. فضای خاصی برای مطالعه در منزل در نظر بگیرید.
2. برای مطالعه بهتر، تلفن همراه و لوازم الکترونیکی را از خودمان دور کنیم.
3. یک دفترچه یادداشت کنار دستمان بگذاریم تا اگر چیز بامزه ای خواندیم داخلش یادداشت کنیم.
امیدواریم از مطالعه این متن لذت برده باشید.
دیدگاههای بازدیدکنندگان
بهتر این نمیشه
355 روز پیش ارسال پاسخ