تا جای ممکن مخاطبان خود را بشناسید که بتوانید بهترین و مناسبترین راه را برای انتقال پیامتان به آنها بیابید. هرچه بیشتر درمورد آنها بدانید، با هوشیاری بیشتری میتوانید بر شکلگیری رویکردتان تأثیرگذار باشید.
در ادامه سؤالاتی را مطرح کردهام تا وقتی که میخواهید برای سخنرانی آماده شوید، آنها را از خودتان یا دیگران بپرسید. حتی اگر جوابهای شما چندان دقیق و درست نباشد، همین که قبل از سخنرانی به آنها فکر کرده باشید، بهتر از این است که حین سخنرانی یا پس از آن، متوجه آنها شوید.
- تعداد مخاطبان حدوداً چند نفر است؟
- آیا در میان مخاطبان، کسی از نظر برخورداری از اطلاعات و تخصص درزمینهٔ موضوع سخنرانیتان همسطح شماست؟ در غیر این صورت، مخاطبان در چه سطحی هستند؟
- آیا واژه یا عبارت تخصصی خاصی را در حرفهایتان به کار میبرید که لازم باشد درمورد آن توضیح دهید؟
- آیا مخاطبان شما به میل خودشان در سخنرانیتان شرکت کردهاند یا حضورشان الزامی بوده است؟
- دلایل احتمالی حضور آنها در سخنرانیتان چیست؟
- آیا موضوع سخنرانی شما با باورها و اعتقاداتی مرتبط است که ممکن است عدهای در مقابل آن مقاومت کنند؟ در این صورت، آن باورها چیست؟ برای مثال، اگر بخواهید درمورد عادتهای زندگی سالم صحبت کنید، شاید باور بخشی از مخاطبان چنین باشد که «من آنقدر سرم شلوغ است که برای ورزشکردن وقت ندارم.»
- اگر طرز فکری دارند که باعث مقاومتکردن مخاطبان میشود، با چه راهکارهای خلاقانهای میتوانید به آنها کمک کنید تا درمورد طرز فکرشان تجدیدنظر کنند؟
- آیا با فرهنگ آنها آشنا هستید؟ چراکه برای طرز لباسپوشیدنتان، انتخاب شوخیها و کل روند سخنرانی، باید فرهنگ جامعهٔ مخاطبان را در نظر داشته باشید.
- قرار است که از سخنرانی شما چه چیزی عاید مخاطبانتان شود؟
دیدگاه خود را بنویسید