در ابتدای کتاب و در مقدمه استراو درباره اهمیت و موقعیت استراتژیک ایران صحبت کرده است و بر اهمیت تاریخی، تمدنی و پیوندش با اروپا و غرب و ذخایر نفتی عظیمش صحبت کرده است. ویژگی هایی که هر کشوری راب رای داشتن رابطه با ایران ترغیب میکند. پس از این توصیفات از رنجهای تاریخی ایرانیان سخن میگوید و از ضربههایی که کشور ما از تسلط بیگانگان خورده است.
محصولات مرتبط
خلاصه کتاب
روایت ملی بریتانیا، بهطرزی قدرتمند با فتوحات گره خورده است. شکستها (که تعدادشان زیاد هم بوده است) محو شده (بهطور مثال، جنگهای استقلال آمریکا) یا به شکلی به پیروزیِ ارادهٔ ملی (رورکز دریفت و دانکرک) تبدیل شدهاند. اما روایت ملی ایران متفاوت است. روایتی است بیشتر پیرامون شکست و تحقیر به دست بیگانگان (بهخصوص بریتانیا) که بهخوبی متناسب است با حس عمیق مظلومیت که در بطن تشیع قرار دارد.
معاهدهٔ پاریس که بسیجیان یزد بهخوبی آن را در خاطر داشتند، سال ۱۸۵۷ میلادی با میانجیگری ناپلئون سوم، بین ایران و بریتانیا منعقد شد. این سومین تلاش ایرانیها در طی کمتر از بیست سال برای بازپسگیری شهر مهم غرب افغانستان، هرات، بود. که طبق معمول، منجر به عقبنشینی و شکستی تلخ برای ایرانیان شد، حالآنکه، تمام چیزی که ایرانیها به دنبالش بودند بازپسگیری چیزی بود که به آنها تعلق داشت..
مشخصات
موضوع:تاریخ
نویسنده:جک استروا
مترجم:امیرحسین فاضلی مقدم
ناشر:کوله پشتی
تعداد صفحه:440
دیدگاه خود را بنویسید