زنانگی

(دیدگاه {{model.count}} کاربر)
تعداد
نوع
ویژگی‌های محصول
  • خلاصه کتاب: نخست: مباحثۀ عمده دربارۀ بدیهی شمردن مردانگی اولیه... دوم: چگونه این حکم معروف که «آناتومی سرنوشت ا...
  • مشخصات: موضوع:روانشناسی و موفقیت نویسنده:زیگموند فروید مترجم: سعیده امینی کاشانی ناشر:نگاه تعداد صفحه:285
105,000 تومان
آماده ارسال ناموجود
  • {{value}}
کمی صبر کنید...

کتاب «زنانگی» نوشتۀ زیگموند فروید ترجمۀ سعیده امینی کاشانی

خلاصه کتاب
نخست: مباحثۀ عمده دربارۀ بدیهی شمردن مردانگی اولیه در دخترها نزد فروید که به خاطر آن، دخترها تنها طی سیر بغرنجی می‏توانند به زنانگی دست یابند که رشک قضیب آن را هدایت می‏کند. این موضوع مباحثات تند و تیزی بر سر زنانگی اولیه در برابر زنانگی ثانویه و بنابراین بر سر اینکه آیا رشک قضیب اولیه است یا ثانویه ایجاد کرده. درحال‏حاضر هیچ‏گونه اجماع و اتفاق نظری دربارۀ این نکات در حوزۀ روان‏کاوی حاصل نشده است. افزون بر این، پرسش‏های دیگری هم مطرح شده: آیا رشک قضیب مفهومی است که بتوان آن را به‏طور عام دربارۀ رشد روانی‏‏جنسی زنان به کار برد؟ نسبت این مفهوم با روایت‏ها و اسطوره‏ها دربارۀ روابط مردانه و زنانه چگونه است؟ و نیز با توجه به اینکه دیگر طرح‏های نظری بدیل دیگری برای گزینۀ یگانه‏انگاری فالوسی در برابر زنانگی اولیه ارائه می‏دهند و آن هم مفهوم دوجنسی بودگی[1] روانی اولیه است، چگونه می‏توان این مفهوم را با انگاشت دوجنسی بودگی سازگار کرد؟
دوم: چگونه این حکم معروف که «آناتومی سرنوشت است» را تفسیر می‏کنیم؟ چگونه می‏توانیم حضور پررنگ‏تر امر زیستی و بدن در زنان (مثلاً در دوران قاعدگی، بارداری و یائسگی) را دسته‏بندی کنیم؟ باور ما دربارۀ نقش تعین‏بخشی‏های ژنتیک، هورمونی و ریخت‏شناختی در شکل‏گیری زنانگی چیست؟ و نیز چگونه می‏توانیم واقعیتی که نویسندگان گوناگون تماماً بر سر آن بحث کرده‏اند (یعنی این واقعیت را در نظر داشته باشیم که آناتومی نیز تفسیر شده است و در این معنا گفتمان‏ها و هنجارهای فرهنگی اثرگذاری ناگزیری دارند؟ اگرچه فروید به محدودیت‏های اجتماعی اثرگذار بر رشد روانی‏جنسی زنان اشاره کرد، اما هیچ‏گاه تبیین خود از این ایده‏ها را به پایان نرساند. همین به نوبۀ خود ما را به سوی مجموعه‏ای از مباحثات دیگر بر سر رابطۀ طبیعت و فرهنگ می‏کشاند. بر این باوریم که اگر بخواهیم از سوگیری نسبت به یکی از اصطلاحات این دوگانه اجتناب کنیم و نه در حمایت از زیستی‏نگریِ محض برآییم و نه از فرهنگ‏نگریِ محض، باید مفهوم زنجیره‏های مکمل را در این مباحثه وارد کنیم. تنها در برخوردگاه این دو متغیر است که می‏توانیم دربارۀ فصول مشترک گفتمان و هنجارهای اجتماعی با حوزۀ رانه کار کنیم.
مشخصات
موضوع:روانشناسی و موفقیت
نویسنده:زیگموند فروید
مترجم: سعیده امینی کاشانی
ناشر:نگاه
تعداد صفحه:285

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...